Tarihçe

Fakültemiz  Sağlık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında 22.11.1997 tarihinde imzalanan protokol ile Çankırı Sağlık Meslek Lisesi binasında 1999-2000 öğrenim yılında 31 öğrenci ile Hemşirelik Bölümünde eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 17.05.2007 tarih ve 5662 sayılı yükseköğretim kurumlan teşki­latı kanununda ve yükseköğretim kurumları öğretim elemanlarının kadroları hakkında kanun hükmünde kararname ile genel kadro ve usulü hakkında kanun hükmünde kararnameye ekli cetvellerde değişiklik yapılmasına dair kanun uyarınca Çankırı Karatekin Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Fakültemizde Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Çocuk Gelişimi Bölümü, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Sağlık Yönetimi Bölümü ve Hemşirelik bölümleri bulunmaktadır.

Fakültemizde Hemşirelik Bölümü 351  öğrenci ile eğitimine devam etmektedir. Fakültemizde  5 sınıf, 1 uzaktan eğitim merkezi, 2 laboratuvar, 1 hemşirelik uygulama odası, 1 öğrenme merkezi, 1 adet kütüphane ve 1 kantin bulunmaktadır. Toplam kapalı alan 5800 metrekaredir.