AKADEMİK KURUL YILSONU DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

ÜNİVERSİTEMİZSağlık Bilimleri Fakültesi Akademik Genel Kurulu Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı, Rektörlük Konferans Salonunda, Rektörümüz Prof. Dr. Harun Çiftçi’nin açılış konuşmasıyla gerçekleştirildi. Rektör Çiftçi, burada yaptığı konuşmada, Türkiye olarak 2024 yılıyla birlikte yeni bir yüzyıla girdiklerini ve bu yüzyılın “Türkiye Yüzyılı” olarak adlandırıldığını ifade ederek, “Türkiye Yüzyılı’nın önümüzdeki süreçte de geleceğimize dair çok farklı planları, projeleri ve stratejileri var. Bu yönüyle de özellikle ‘Türkiye Yüzyılı’nda birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da ciddi yatırımların olacağı bir yüzyıl olacak. Özellikle Türkiye, bulunduğu coğrafya itibariyle dikkatleri her geçen gün kendi üzerine çekmeyi başarmış bir ülke. Son 20-25 yıllık yatırımlarla, vizyonla Türkiye bulunduğu bölgede ve özellikle etkileşim içerisinde olduğu Avrupa Birliği içerisinde de sağlık alanında gerçekten çok güzel yatırımları olmakta” dedi.

“ÇANKIRI’DA HALOTERAPİ MERKEZİ KURACAĞIZ”

Rektör Çiftçi, daha sonra şöyle konuştu:

“Dünyada bir dönüşüm süreci var, aynı zamanda da bir değişim süreci var. Bu dönüşüm ve değişim sürecini iyi yakaladığınız müddetçe aslında daha da güçleneceksiniz demektir. Biz de bu nedenle sağlık alanındaki özellikle dijital dönüşüm, kalite, sürdürülebilirlik, ulaşılabilirlik, Ar-Ge ve inovasyon konusunda da gelişmeleri takip ediyoruz. Üniversitemizin birçok alanda odağının olduğu bir ortamda gerçekten sağlık alanındaki faaliyetlerimiz, etkinliklerimiz, hedeflerimiz ve projelerimiz de apayrı bir öneme haiz. Son bir iki ay içerisinde sürekli üzerinde durduğumuz ‘Tuz’ ile ilgili Bölgesel Kalkınma ve İhtisaslaşma Üniversitesi oluşumuz da aynı zamanda sağlık alanındaki bazı projelerimizi ön plana çıkartmakta. Şu an yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İlerleyen dönemlerde de kamuoyuna deklare edeceğiz. İnşallah biz Çankırı’da bir Haloterapi Merkezi kuracağız. Bu haloterapi sadece belirli bir branş alanında değil, birçok branşı da içine alacak şekilde multidisipliner bir çalışma alanı sağlayacak ve burada yeni projeler oluşacak ve yeni çalışma alanları ortaya çıkacak. Değerli hocalarımızdan gelen çok güzel proje örnekleri var. Dolayısıyla burada aynı zamanda akademik çalışmalarda güçlü bir şekilde gerçekleşmiş olacak.”

“SAĞLIK ALANINDAKİ ÖĞRENCİ ODAKLILIĞIMIZ AYNI ZAMANDA DEVLETİN SOSYAL YÖNÜNÜ VE HİZMET YÖNÜNÜ DE İFADE ETMEKTE”

“Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak öğrenci odaklılık üzerine yoğunlaştığımızı her fırsatta ifade ediyoruz. Özellikle sağlık alanındaki öğrenci odaklılığımız aynı zamanda devletin sosyal yönünü ve hizmet yönünü de ifade etmekte. Bu manada özellikle mesleki beceri ve uygulamalarla ilgili projelerimiz, çalışmalarımız, alt yapısı güçlü olan büyük şehirlerde ve güçlü hastanelerde staj imkânı tanımamız, bunlar bizim özellikle sağlık alanındaki güzel gelişmelerimizi ifade etmekte ve önümüzdeki süreçte de bazı programlarımızın akreditasyon çalışmalarında da belli bir aşamaya gelmiş bulunmaktayız. İnşallah biz üniversitemizin ilk akreditasyon programı olarak sağlık alanında bir birimimizin, bir bölümümüzün olmasını da özellikle istiyoruz. Bu sürece katkı yapan değerli hocalarımıza, kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Sağlık alanının, sağlık hizmetlerinin tabii en önemli unsuru, sağlık profesyonelleri. Özellikle Sağlık Bilimleri Fakültemizden birçok alanda biz bu sağlık profesyonellerini yetiştirmekteyiz. Nitelikli, donanımlı, toplumun değerlerine karşı hassasiyeti olan, aynı zamanda dünyaya katkılar yapacak nitelikte öğrencilerimizin olması için de çaba sarf ediyoruz. Bugün geldiğimiz noktada, özellikle altmışa yakın öğrenci topluluklarımızla biz; insanımızı, toplumumuzu, dünyayı ilgilendiren her meselede hassasiyetimizi ifade ediyor ve farkındalık oluşturacak etkinliklerimizi de düzenliyoruz. Bu manada da ben öğrencilerimizi de ayrıca tebrik etmek istiyorum. Dönem sonu değerlendirme toplantımızın iyiliklere, güzelliklere, yeni projelere, yeni çalışma alanlarına vesile olmasını temenni ederek tekrar hepinize saygılarımı ve muhabbetlerimi sunuyorum.”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Özkanda toplantıda bir konuşma yaptı. 2023-2024 eğitim-öğretim yılında hayata geçirdikleri uygulamalardan bahseden Prof. Dr. Özkan, 2023 yılı Q1 ve Q2 kategorisinde yayınlanan akademik çalışmaların, 2022 yılına göre %3 oranında artış gösterdiğini, 2023 yılında ayrıca kabul edilmiş 16 TÜBİTAK projelerinin olduğunu da kaydetti. Hem eğitim-öğretim hem de kalite güvencesi olarak yapılan çalışmalardan birinin de akreditasyon olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özkan, Hemşirelik Bölümünün akreditasyonu için yoğun bir şekilde çalışıldığını, diğer bölümlerin akreditasyon hazırlıklarına da başlandığını dile getirdi. Prof. Dr. Özkan, Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak Hemşirelik Bölümü ile başlamak üzere tüm fakültenin akredite olmasının planlandığından bahsetti. Prof. Dr. Özkan, konuşmasında ayrıca toplumsal katkı, iş birlikleri ve uluslararasılaşma kapsamında güz döneminde yapılan sosyal, bilimsel, kültürel ve sportif etkinliklerine de değindi.

Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Azize Serap Tuncerise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Yeni bir akademik dönemi bitirmenin haklı gurur ve yorgunluğunu yaşadığımız bugün, Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak her yıl sayıları artan akademik kadromuzla, sadece büyümenin değil, bir aile olarak, sağlık bilimleri alanı ailesi olarak büyümenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sadece akademisyen sayımız büyümüyor, en değerli ürünlerimiz olan öğrencilerimizin de büyüdüklerini ve ilk mezunlarını verecek bölümlerin tatlı telaşıyla sadece öğrencilerimizle değil, mezunlarımızla da Çankırı Karatekin Üniversitesi ailesinin büyüdüğünü görüyoruz. Öncelikle bir yoğun ders dönemini daha bitirmek için büyük çaba göstermiş olan ve son baraj olan final sınavlarını aştıktan sonra ailelerine kavuşmanın heyecanını yaşayan öğrencilerimize, ders başarıları, yürüttükleri tüm sorumluluk projeleri ve mezuniyete doğru verdikleri tüm emekleri için; onlara güvenen, çocuklarını destekleyen ailelerine de alkış gönderiyoruz. Tüm akademisyen hocalarımız hem tüm sınırlılıkları aşarak eğitim programlarına verdikleri yoğun emek için hem de bu arada yayın önceliklerini de gözetebildikleri için onları alkışlıyoruz. Her gün her bir bölümün onlarca yazışmasını yapan, hiçbir yazışmayı unutmamıza izin vermeyen, tüm çalışkan idari personelimiz ve elbette bu tempoyu olanaklı kılan orkestra şefimiz dekanımıza ve bu özel günde yanımızda olan, varlığıyla bizi güçlü kılan Sayın Rektörümüze de tüm üniversitenin orkestra şefi olarak teşekkür ediyoruz.”

Toplantıda, Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Azize Serap Tuncer’in konuşmalarının ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Özkan konuşmalarını ve sunumlarını gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından, unvanlarında akademik yükselme alan hocalarımıza, Rektörümüz Prof. Dr. Harun Çiftçi ve Dekan Prof. Dr. Özcan Özkan tarafından cübbeleri giydirildi. SBF Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Gözde Özaras Öz tarafından Q1 ve Q2 seviyesinde yayın yapan hocalara teşekkür belgeleri takdim edildi.

Yayınlanma Tarihi: 09 Ocak 2024 Salı